Leefstijlcoaching

Wat ga ik doen samen met mijn leefstijlcoach?

Samen werken wij toe naar een gezonde leefstijl die bij jou past en die je ook echt kunt volhouden! 

Als geregistreerd leefstijlcoach (afgestudeerd post HBO opleiding tot leefstijlcoach AVLG) coach ik (Neeltje Swarte) mensen graag richting een gezonde leefstijl. Dat sluit goed aan op mijn werk als oefentherapeut omdat we dan ook kijken naar de gehele mens en niet alleen naar de (lokale) klacht. Mijn jarenlange ervaring als therapeut is een mooie achtergrond voor mijn werk als leefstijlcoach. 

Een leefstijlcoach helpt je om helder te krijgen wat voor jou belangrijk is en wat je zou willen veranderen. Zo werk je samen met de leefstijlcoach toe naar jouw eigen doelen. Je zou de leefstijlcoach kunnen omschrijven als gids in een drukke wereld die je weer helpt grip te krijgen op je dagelijks leven en je gewoontes. Maar vooral ook om blijvende verandering te creëren!

Als je met een leefstijlcoach samenwerkt, kan je ervan uitgaan dat hij of zij jouw vraagstuk centraal zet. Bijvoorbeeld dat je meer energie wilt, minder stress of een gezond gewicht. De meest voorkomende wensen die we tegenkomen, passen onder deze vier thema’s:

1.Fit en energiek zijn

2.Afvallen en op gewicht blijven

3.Meer rust ervaren in de drukte

4.Ongezonde gewoontes aanpakken

Om je doel te bereiken, moeten waarschijnlijk allerlei onderwerpen gecombineerd worden. Bijvoorbeeld:

  • Slaap
  • Ontspanning
  • Voeding
  • Bewegen
  • Hormoonhuishouding
  • Dagindeling
  • Stressmanagement
  • Communicatie
  • Mindset

Het draait allemaal om goede keuzes maken. Keuzes die je helpen en die bij je passen. Je leefstijlcoach zorgt samen met jou dat je jouw plan in goede stappen verdeelt, zodat je voortgang hebt. Ook zorg je samen dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die belangrijk zijn zoals die van een arts of een therapeut. Dit alles zorgt ervoor dat je vertrouwen en motivatie opbouwt en je je blijft ontwikkelen. Je zal merken dat je al gauw plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven (en dan ook nog beloond wordt door de resultaten die dat oplevert).

Je krijgt een gezonde leefstijl die bij jou past zonder diëten of verplichting om naar een sportschool te gaan (tenzij je het natuurlijk leuk vindt en het bij jouw leven past). We zoeken naar activiteiten die bij jou passen en die je op lange termijn ook echt kunt volhouden.